Volgens trainer Maaskant heeft NAC meer te verliezen

Woensdagavond staat de bekerconfrontatie tussen NAC Breda en Go Ahead Eagles op het programma. Ondanks dat de thuisploeg een klasse hoger voetbalt weet trainer Robert Maaskant echter dat het zo eenvoudig niet zal gaan. “Dat klinkt raar, maar Go Ahead Eagles heeft voor zijn gevoel niks te verliezen.”
“Als ze ons eruit knikkeren, dan is dat een verrassing, schakelen wij hen uit, dan is het normaal”, weet Maaskant, die in het verleden als coach werkzaam bij was bij de club uit Deventer. “En dus kunnen ze lekker vrijuit spelen. Dat deden ze ook uit bij Heracles Almelo, dat toen in een heel sterke fase zat, en je ziet waar het toe heeft geleid: ze staan nu in de kwartfinale na een 0-2 overwinning.”
De oefenmeester ziet overeenkomsten tussen de twee clubs. “Go Ahead Eagles is een beetje NAC in het klein. Een echte volksclub die in alles voetbal ademt. Dat vind ik altijd mooi. Go Ahead Eagles heeft net als NAC een rijke historie. Beide clubs hebben vele hoogte- en dieptepunten gekend. Ik vind het hartstikke leuk dat deze twee clubs nu tegen elkaar aantreden in het bekertoernooi.”
NAC moet het doen zonder de geblesseerden Rob Penders en Tyrone Loran, terwijl Matthew Amoah nog altijd op de Afrika Cup actief is met zijn land Ghana. Joonas Kolkka en Leonardo zijn geschorst.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter