Periodetitel blijft ondanks faillissement Haarlem

Na het faillissement van HFC Haarlem zijn alle uitslagen van de club komen te vervallen. De KNVB beschouwt alle wedstrijden van HFC Haarlem dit seizoen als niet gespeeld als de club daadwerkelijk met onmiddellijke ingang afscheid neemt van het betaalde voetbal. De nationale voetbalbond houdt nog een slag om de arm omdat de hekkensluiter van de eerste divisie formeel nog binnen acht dagen beroep kan aantekenen tegen het faillissement dat de rechtbank maandagmiddag uitsprak. Daardoor veranderen enkele andere clubs van positie in het klassement van de Jupiler League.
De KNVB past de stand van de derde periodetitel in de Jupiler League aan. De eindstand van de eerste en tweede periode wordt niet veranderd. Er zal aan het einde van het seizoen nu maar één club uit de Jupiler League degraderen, zodat die competitie volgend seizoen achttien ploegen telt. Of HFC Haarlem daadwerkelijk instroomt bij het amateurvoetbal is afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de club.
SC Cambuur raakt eventueel de tweede plaats kwijt aan Go Ahead Eagles. FC Oss, dat achttiende stond en vier punten pakte tegen Haarlem, zakt na het faillissement naar de laatste plaats.
Johan van Streun, de interim-manager HFC Haarlem, is ontstemd over de manier waarop KNVB-directeur Henk Kesler heeft gereageerd op het faillissement van de voetbalclub.
"Terwijl we uit het hele land hartverwarmende reacties krijgen, stelt meneer Kesler zich wel heel koel, hard en technocratisch op. Dat doet me pijn", aldus Van Streun. Kesler liet weten: "Het is jammer voor die paar mensen die iets hadden met Haarlem. Verder zal het toch niemand verbazen. Er was geen achterban en geen publiek, dat houdt het gewoon op."
Supporters vielen elkaar gistermiddag huilend in de armen op het terrein van HFC Haarlem, toen bekend werd dat de voetbalclub na 120 jaar en 117 dagen failliet is verklaard. Haarlem is na FC Vlaardingen (1991), SC Amersfoort (1982), FC Wageningen en VC Vlissingen (beide in 1992) de vijfde club in het Nederlandse profvoetbal die na de sanering in 1971 failliet is verklaard. FC Amsterdam (fusie van Blauw Wit, DWS en Volewijckers) stopte in 1982 door een gebrek aan bedrijfseconomisch perspectief en SVV ging in 1990 na een mislukte fusie met Dordrecht'90 verder als amateurclub. 

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter