Aansluiting bij de top drie blijft gehandhaafd

Go Ahead Eagles heeft de competitie hervat met een overwinning op concurrent Excelsior. De Deventer ploeg won in de Adelaarshorst met 1-0 van de bezoekers uit Rotterdam.
Het eerste bedrijf was slap, saai en slecht. Beide ploegen leken nog niet ontwaakt uit de winterpauze en speelden erg slordig. Geprofiteerd van de fouten werd er niet en er was dan ook nauwelijks gevaar voor beide doelen. Alleen Van Steensel was namens Excelsior dicht bij de openingstreffer.
 Na de hervatting kwam het duel los. Wattamaleo dwong doelman Pasveer naar de hoek na een bekwame vrije trap. Ook Go Ahead Eagles speelde met meer bezieling en dat werd kort na rust bekroond en onderstreept door Jules Reimerink, die met een droge knal doelman Van Dijk wist te verrassen, 1-0. De thuisploeg bleef het initiatief houden en kreeg ook mogelijkheden via Post en Colak, die echter niet scherp genoeg waren. In de slotfase, waarin ook aanvaller Nigel Hasselbaink zijn debuut maakte voor Go Ahead Eagles, drong Excelsior nog wel aan, maar Pasveer hield zijn doel eenvoudig schoon.
 "IWe waren het eerste uur de onderliggende partij," aldus Ulderink. "Wij speelden onrustig en hanteerden teveel de lange bal op Post terwijl Excelsior vrij makkelijk leek te spelen. Positief was dat we toch schadevrij de rust haalden. Na rust stond het een stuk beter onder aanvoering van Dave Bus die ook aansloot om het middenveld te versterken. Ook wij kregen nauwelijks meer dan een kans, maar die was wel direct raak. Al met al toch een iets gelukkige zege en misschien iets teveel gekregen, er echter niet minder blij mee natuurlijk"
Bus pikte en passant ook nog zijn zevende gele kaart mee, waardoor hij zondag tegen AGOVV een schorsing uitzit. Go Ahead Eagles staat nu op een gelijk puntenaantal met SC Cambuur. Koploper De Graafschap heeft een punt meer. Go Ahead Eagles slaat een gat van op zes punten op Excelsior.