Verdediger Michael Jansen gehuurd van FC Groningen

Go Ahead Eagles huurt voor de rest van het seizoen centrale verdediger Michael Jansen (25) van FC Groningen. De komst van de verdediger werd actueel na de blessure van Marco Parnela. "Het ging allemaal erg snel", zegt trainer Andries Ulderink. "Vorige week vroeg iemand of we interesse hadden in het huren van Jansen. Dat was toen nog niet zo. Door de blessure van Marco hebben we met Dave Bus nog één mandekker, die ook nog bij elke gele kaart geschorst is. Dus nu zijn we erg blij met de komst van Michaal Jansen."
Jansen is nog niet inzetbaar voor het bekerduel van Go Ahead Eagles tegen NAC. Hij sluit donderdag bij de Deventer selectie aan.
Michael Jansen begon zijn carrière bij de amateurclub SV Nijmegen uit Nijmegen. Hij speelde vanaf het seizoen 1996/1997 bij de jeugd van de profclub Vitesse. Op 12 december 2002 maakt Jansen zijn debuut in het eerste elftal van deze club.
Op 15 mei 2005 tijdens de wedstrijd Vitesse-Ajax raakte Jansen korte tijd buiten bewustzijn. Later bleek dat bij hem een hartritmestoornis optreedt bij maximale inspanning. Het herstel duurde lang, pas in het seizoen 2007-2008 werd hij weer goedgekeurd. Begin 2005 werd hij opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Hij moest echter afzeggen vanwege zijn medische toestand.
In 2008 tekend hij bij Feyenoord maar werd een half seizoen verhuurd aan de Graafschap. In het seizoen 2008/09 speelt hij voor Cambuur. Dit seizoen stapte hij transfervrij over naar FC Groningen.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter