Tot aan de wissels gelijkwaardig aan RKC

Go Ahead Eagles was vrijdag ruim een uur gelijkwaardig aan eredivisieclub RKC Waalwijk. Nadat Ulderink echter de vooraf geplande zeven wissels had ingebracht, bleek het eveneens veranderde RKC de betere ploeg. Dat vertaalde zich in de score: 4-1
Na een eerste helft waarin Go Ahead Eagles simpel overeind bleef, scoorde RKC, dat met negen wissels aan de tweede helft begon, de 1-0. Het was Di Grigorio, die scoorde. Via een vrije trap van Çolak werd het 1-1. Na de wissels scoorden namens RKC Di Grigorio en twee keer Idabdelhay: 4-1.
´Ik ben tevreden over de eerste 66 minuten´, zei Ulderink na afloop van de wedstrijd. ´Met een sterk spelende Sander Post, die voorin zeer balvast was en goed verzorgd veldspel waren we zeker niet minder dat RKC. Daraom twijfelde ik om in eerste instantie drie of vier spelers in te brengen, maar uiteindelijk heb ik toch besloten om de vooraf geplande wissels door te voeren. We hebben niet zoveel oefenmogelijkheden voor deze jongens, dus was dit een goede gelegenheid de reserves ook minuten te laten maken. Ook al weet je dat het spel daar niet beter van wordt.´
Opstelling: Pasveer; Droste (66. Michiels), Bus (66. Maruanaya), Parnela, Vosselman, Kieftenbeld (66. Zuidam), Arkivuo (66. Oosthout), Hollart (66. Kobussen), Reimerink (66. Van Leeuwen), Post, Çolak (66. Suk).