Ajax-thuis gewoon in de Adelaarshorst

Voor Dennis Hollart en Maikel Kieftenbeld, het dynamische duo op het Deventer middenveld, is het duidelijk. Van de drie mogelijke tegenstanders was Ajax-thuis het mooist wat Go Ahead Eagles kon overkomen.
De spelers en technische staf waren net Breda uit, toen op de tv in de bus de loting in Eindhoven begon. Uit tegen Feyenoord was misschien favoriet, maar de thuiswedstrijd tegen Ajax werd ook met gejuich ontvangen. "Natuurlijk hebben we kans", zei Hollart. "Waarom zouden we niet drie keer een eredivisieploeg kunnen verslaan?" De vraag stellen is 'm beantwoorden. Kieftenbeld is al even duidelijk waar de wedstrijd gespeeld moet worden. "Natuurlijk willen wij in ons eigen stadion spelen", zegt hij. "Daar hebben we toch voor gespeeld? Nu zijn er al mensen die zeggen dat we misschien moeten uitwijken. Nou, dacht het niet."
Voorzitter Edwin Mulder kan de spelers geruststellen. Ook hij stelt dat de wedstrijd op 25 maart gewoon in de sfeervolle Adelaarshorst gespeeld gaat worden. "We moeten nog overleggen met de gemeente en politie, maar wat ons betreft spelen we op eigen veld en in eigen stadion", zegt Mulder. "Natuurlijk, zijn er associaties met de wedstrijd van 2,5 jaar geleden tegen Ajax. Er komen allerlei veiligheidsaspecten bij kijken. En ik weet dat het op een donderdagavond is, dus koopavond. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat daar iets op gevonden wordt. Wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion, de politie en gemeente buiten het stadion."
Mulder geeft de ploeg van trainer Andries Ulderink op vertrouwde grond ook de meeste kans. "Jazeker, maken we een kans. Ik weet zeker dat onze ploeg het Ajax het heel erg lastig gaat maken. Goh, die wedstrijd in Breda was toch ongelooflijk. Ik ben eigenlijk nog aan het genieten."
Ook Overmars verheugt zich op de bekerontmoeting in de Adelaarshorst, maar een financieel gunstigere loting had de vleugelspeler van weleer ook wel zien zitten. "Als je voor 40.000 man in De Kuip tegen Feyenoord speelt, ben je door de gedeelde recette een heel seizoen uit de brand", vertelt Overmars. "Nu zal het 'thuis' wel volledig uitverkocht zijn, maar houden we door de extra veiligheidsmaatregelen niks over. Dat is jammer."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter