Go Ahead Eagles in de halve finale KNVB Beker!

Een nieuwe bekerstunt is daar. Go Ahead Eagles versloeg uit NAC Breda, waardoor het als Jupiler League club de tweede opeenvolgende eredivisieclub uit de beker stootte en tekende een enorme sensatie in het vaderlands bekervoetbal.
NAC was nog wel zo voortvarend gestart maar de vele kansen, met name voor Patrick Zwaanswijk, Kees Kwakman en de constant oprukkende Robbert Schilder, waren niet besteed aan de Bredanaars. De grootste mogelijkheid was echter aan de andere kant voor Kari Arkivuo, die na een fout van NAC-verdediger Kurt Elshot vrij voor doelman Jelle ten Rouwelaar opdook maar het doel miste.
NAC verloor halverwege de eerste helft de grip op de wedstrijd, waarna de thuisploeg zelfs niet mocht klagen dat het de rust ongeschonden bereikte.
Eagles-coach Andries Ulderink bracht na rust De Groot in het veld. Zijn entree was stormachtig. Eerst kopte de Groot uit een vrijwel onmogelijke hoek de 0-1 binnen, daarna veroorzaakte hij volgens arbiter Wegereef een strafschop, terwijl zijn opponent van der Leegte met gestrekt been in kwam (1-1), maar na goed samenspel met Reimerink, scoorde hij met een mooie kap- en draaibeweging van dichtbij ook de 1-2, en die stand werd met een enorme inzet tot over de blessuretijd getild. Daarbij kwam NAC nog tweemaal goed weg bij overtredingen op achillespezen van Deventernaren die 'slechts' geel opleverden en bij het feit dat Wegereef het niet aandurfde aan de andere kant ook een penalty te geven toen Reimerink gevloerd werd.
In de tweede helft had Go Ahead Eagles ook duidelijk het betere spel, maar bleef het lang spannend door de stand. Na drie minuten blessuretijd ook overleefd te hebben stond Go Ahead Eagles voor het eerst sinds 1981 weer eens in de halve finale van de KNVB beker, maar nu als Jupiler League club! Donny de Groot had zijn visitekaartje niet beter af kunnen geven.
Coach Andries Ulderink bleef ook na zo'n historische clubavond nuchter gelijk zijn aard. "In het eerste kwartier werden we alle kanten opgespeeld. Met kunst- en vliegwerk, goed werk van Pasveer en geluk hielden we het droog achterin. Pas het laatste kwartier voor rust kwamen we zelf een beetje beter in ons spel. Na rust hebben we het Go Ahead Eagles gezien zoals we het allemaal graag willen zien. We hebben nu Donny achter de hand en die scoort dan gelijk tweemaal. Aan het einde was er nog een hectische fase waar Pasveer ons er weer goed doorheen sleepte."
Woensdag 27 januari 2010 gaat als een historische dag voor Go Ahead Eagles de clubgeschiedenisboeken in.