Nigel Hasselbaink gehuurd van PSV

Go Ahead Eagles heeft zich per direct versterkt met Nigel Hasselbaink (19). De neef van oud-international Jimmy Floyd Hasselbaink wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Jong PSV. Mocht het duel donderdag tegen FC Oss doorgaan, dan is hij meteen inzetbaar.
Sinds het oefenduel tegen Jong PSV, afgelopen zomer in Heeten, werd Hasselbaink in het oog gehouden. "We hebben hem verschillende keren zien spelen", zegt Marc Overmars, bestuurslid technische zaken. "Een jongen met veel mogelijkheden. Hij is van origine rechts, maar in mijn ogen kan elke vleugelspits links en rechts spelen. Halil Çolak was eerst ook rechts." Overmars gooide enkele maanden geleden al een lijntje uit in PSV. "Maar toen was verhuur van Nigel nog niet mogelijk." Na het vertrek van Reza Ghoochannejhad en de aanhoudende blessure van Patrick Gerritsen probeerde Go Ahead Eagles het andermaal. Overmars: "Nu viel er wel te praten. Jan Reker (directeur PSV, red) was mijn trainer bij Willem II en heeft ons nu ook geholpen. Een pluim voor hem, want we kwamen heel snel tot een akkoord."
De vleugelspits werd gistermiddag door trainer Andries Ulderink uit zijn woonplaats Utrecht opgehaald. Hasselbaink, niet in bezit van een rijbewijs, gaf er zelf de voorkeur aan om de komende dagen in een vakantiehuisje in Aalten te verblijven.
Go Ahead Eagles traint ook deze week op het kunstgras van AZSV in Aalten. "Nigel is dan niet afhankelijk van het openbaar vervoer", zegt Ulderink. "Hij wil erg graag. En wij zijn ook blij met hem. Door het vertrek van Reza en het wegvallen van Patrick zaten we dun in de vleugelspitsen."
Ulderink bekeek Hasselbaink verschillende keren en is overtuigd van zijn kwaliteiten. "Nigel is heel snel en heeft scorend vermogen. Natuurlijk is het een jonge speler. De ene keer scoort hij een acht en de andere wedstrijd is het wat minder. Maar een jonge voetballer mag dat." Hasselbaink speelde tot de B-junioren voor Ajax en speelde de afgelopen drie jaar bij PSV. Ook daar gold hij als een groot talent. Ulderink: "Net als FC Twente heeft die club heel veel goede jonge spelers. Een aantal spelers van Jong PSV mocht met het eerste mee op trainingskamp naar Valencia. Nigel niet, dat was misschien wel een signaal voor hem ook het ook eens elders te proberen."
De komende tijd tracht Go Ahead Eagles zich, met de steun van externe financiers, ook nog met een centrumspits te versterken. Overmars: "Dat gaat gebeuren, alleen hebben sommige zaken wat meer tijd nodig."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter