Competitiewedstrijden niet meer live op tv

RTL7 heeft besloten niet langer live-wedstrijden uit de Jupiler League uit te zenden. In het vervolg zal het vrijdagavondprogramma geen live-duels meer bevatten.
"De Jupiler League past goed bij het profiel van mannenzender RTL7 en maakt de zender mede tot de tweede voetbalzender van Nederland. De samenvattingen worden prima bekeken en blijven we uitzenden en we gaan kijken wat we met de nacompetitie gaan doen, maar de live-wedstrijden scoren in onze doelgroep onder het zendergemiddelde en dat maakt ze te kostbaar", laat Peter Lubbers van RTL7 weten.
"Maar er blijft nog voldoende voetbal over. Het voetbalpraatprogramma Voetbal International op vrijdag blijft om 21.30 uur staan en duurt anderhalf uur. En daarna hebben we nog een uur samenvattingen", aldus Lubbers.
RTL7 besloot na het succes van de play-offs van het afgelopen seizoen deze voetbaljaargang elke vrijdagavond één duel uit de Jupiler League live uit te zenden. Dit bleek teveel van het goede. De wedstrijden trokken te weinig kijkers om het uitzenden rendabel te maken.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter