Door gelijkspel in de streekderby loopt de concurrentie uit

Go Ahead Eagles lijkt voorlopig af te haken in de strijd om de eerste plek in de Jupiler League. In de streekderby met AGOVV was de ploeg niet bij machte om het verschil te maken en bleef het steken op een gelijkspel (1-1).
Op bezoek in Apeldoorn kwamen de bezoekers al na zes minuten voetballen op voorsprong. Het was PSV-huurling Nigel Hasselbaink die vanaf dertig meter van het doel een demarrage inzette, twee directe tegenstanders knap uitspeelde en oog in oog met doelman Stefan Postma koelbloedig afrondde: 0-1.
Lange tijd hield Go Ahead Eagles de voorsprong vast, maar na ruim een uur spelen kwam AGOVV dan toch langszij. Hesdey Suart draaide een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld scherp in en zonder dat het leer aangeroerd werd belandde het achter de verbouwereerde Remko Pasveer in de hoek: 1-1. 
Een tegenvaller was het uitvallen van verdediger Marco Parnela, na een klein half uur moest hij naar de kant met een zware kneusing.
Andries Ulderink had  geconstateerd dat zijn mannen uitstekend aan het duel begonnen. "Defensief was het op orde, het spel was in orde, en we troffen vroeg doel door een treffer van Nigel Hasselbaink. Toen Parnela geblesseerd raakte hebben we besloten onze sterkste linie ongewijzigd te laten en Hollart op het middenveld te laten staan. Hoewel Zuidam even moest wennen aan zijn positie pakte dat goed uit. Voor mijn gevoel kregen we wat erg veel vrije trappen tegen. Uit een van deze dode spelmomenten viel de 1-1. Daarna hebben we het echter weer prima opgepikt, prima kansen nog gekregen waarvoor ik mijn ploeg complimenteer. Al met al kan ik echter leven met de puntendeling als goede afspiegeling van het duel als geheel".
In de stand blijft Go Ahead Eagles derde met drie punten achterstand op koploper De Graafschap.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter