Bijna rond met de Senegalese spits Moussa Koita

In de zoektocht naar een spits is Go Ahead Eages uitgekomen bij Moussa Koita (27), een Senegalees met Frans paspoort die bij het Belgische Racing Club Genk onder contract staat. Koita was gisteravond aanwezig bij de wedstrijd. Hij dient te beslissen of hij ingaat op het aanbod van de Deventer club.
Met RC Genk heeft Go Ahead Eagles al overeenstemming bereikt over de verhuur van Koita voor een half seizoen. Hij staat in België nog anderhalf jaar onder contract. "Overnemen zit er gezien zijn salaris bij Genk niet in", zegt Marc Overmars. "Maar een half seizoen huren helpt ons al. We hopen vandaag een positief antwoord te horen, anders schakelen we over op een andere optie."
Meteen na de wedstrijd vertrok hij weer uit de Adelaarshorst naar Belgisch Limburg. Op Marc Overmars na was hem heel Go Ahead Eagles vreemd. "De jongen heeft een beeld van de club kunnen krijgen", zei voorzitter Edwin Mulder. "Prima jongen. We wachten af." Koita kan ook naar een Belgische of Franse club. Hij was voor aanvang van vorig seizoen al in beeld bij Go Ahead Eagles. Destijds speelde hij in de tweede klasse bij Excelsior Virton. Go Ahead Eagles dacht hem toen transfervrij over te nemen, maar Koita bleek via een tweede zaakwaarnemer al bijgetekend te hebben bij Virton. Genk nam hem in juli over, maar daar zit hij de laatste maanden vooral op de tribune.
In het seizoen 2007-2008 scoorde de 1 meter 93 lange spits voor RE Virton 15 keer in 32 wedstrijden. In het seizoen 2008-2009 deed hij dit 16 keer in 31 competitieduels en nog één keer in de degradatie-eindronde.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter