Zwaarbevochten maar verdiende zege in Helmond

Naast de geblesseerde Parnela, Oosthout en van der Biezen waren ook Kieftenbeld, Zuidam, Gerritsen, de Groot en Colak niet fit genoeg voor het duel tegen Helmond Sport. Toch kon de oefenmeester na afloop tevreden constateren dat hij complimenten mocht uitdelen voor de wijze waarop zijn ploeg gefocust was op het duel van vrijdagavond. Het eindigde in een zwaarbevochten maar verdiende 0-1 zege. Het doelpunt werd kort na rust aangetekend door Hasselbaink na voorbereidend werk van Hollart. Voor rust had Helmond Sport tweemaal via Van Leerdam de paal geraakt. Doelman Pasveer wist echter wederom het doel schoon te houden, ook met een nieuwe wijziging in de defensie toen Dave Bus na rust in de kleedkamer achterbleef met een bovenbeen spierblessure. 
De blessure van Bus lijkt enigszins mee te vallen, al kon hij in Helmond beslist niet verder spelen. Michael Jansen verving hem in het hart van de defensie. Van de andere zeven geblesseerden lijkt spits Donny de Groot de beste kans te maken donderdag inzetbaar te zijn.
Andries Ulderink wist niet helemaal zeker of zijn flink gewijzigde ploeg zo vlak voor de bekerkraker tegen Ajax het hoofd er wel bij kon houden voor het duel met Helmond Sport. "Dat is echter prima gelukt, de focus lag duidelijk geheel bij dit duel en daarvoor moet ik de ploeg complimenteren. De eerste twintig minuten was ons veldspel redelijk, maar leverde het weinig kansen op. Helmond Sport kreeg daarentegen wel een viertal flinke kansen, maar profiteerde daar niet van. Na rust kwamen we vroeg op 0-1 en ontstond er meer ruimte. We vergaten het duel vroeger op slot te doen. Helmond Sport hanteerde steeds meer de lange bal, maar die viel vrijwel nooit goed voor hen. Ik ben heel blij met deze drie punten, en nu kunnen we dus eindelijk geheel naar dat bekerduel tegen Ajax toe gaan werken"
Aldus werd weer een speelronde weggestreept en komt Go Ahead Eagles met vijf duels te gaan steeds dichter bij de doelstelling te weten een eindklassering in de top-5. Met nog maar zeventien fitte spelers vangt trainer Andries Ulderink vanaf vandaag de voorbereiding op de ontmoeting met Ajax aan.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter