Donny niet maar Maikel wel

Donny de Groot kan morgenavond niet  in de halve finale van de nationale beker tegen Ajax voetballen. De spits bleek vandaag op de training onvoldoende hersteld van een knieblessure. Hij had in de kwartfinale van het bekertoernooi met twee treffers nog een groot aandeel in de zege bij NAC (1-2).
De blessure van De Groot is niet de enige tegenvaller voor trainer Andries Ulderink in de aanloop naar het duel met Ajax. De oefenmeester van de nummer drie van de eerste divisie kan ook niet beschikken over Patrick Gerritsen en Koen van der Biezen. Clubtopscorer Halil Colak lijkt net op tijd hersteld van een kuitblessure. Hij begint vermoedelijk op de bank.
Als Maikel Kieftenbeld de laatste training goed doorstaat speelt hij in de basis. "Als het een gewone competitiewedstrijd was geweest had Maikel niet gespeeld", aldus Ulderink. "Maar dit is de halve finale van de beker en Maikel is belangrijk voor ons."
Ulderink verwacht dat zijn team ondanks de afwezigheid van een aantal belangrijke basisspelers kan stunten. "We hebben een ploeg die zeker voor eigen publiek van iedere Nederlandse club kan winnen. We zullen niet alleen vechten voor iedere bal. We willen ook zelf aan voetballen toekomen. Als dat lukt, hebben we zelfs tegen Ajax een kans."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter