Een gestolen overwinning voor Dordrecht

Go Ahead Eagles kreeg vrijdagavond thuis tegen FC Dordrecht letterlijk en figuurlijk een koude douche te verwerken. Met clubtopscorer Colak in de basis begon veel sterker dan de bezoekers uit Dordrecht. Al in de derde minuut kreeg middenvelder Joey Suk een goede mogelijkheid, maar hij schoot over. Na het felle begin hield Go Ahead Eagles het initiatief, maar wist het weinig kansen te creëeren voor het doel van doelman Doedée. Ook Dordrecht kreeg nauwelijks kansen, maar had aan een ingeving van Kalisse voldoende om de score te openen. In de dertigste minuut soleerde de aanvaller door de Deventer defensie en liet hij doelman Pasveer kansloos.
Na een uur spelen kwam Go Ahead Eagles op gelijke hoogte via Joey Suk. De talentvolle middenvelder rondde fraai af na een goede kaats van Donny de Groot. De bal verdween in de bovenhoek. De thuisploeg wilde meer en was ook de betere ploeg, maar ging in de slotfase onderuit. Dave Bus maakte een overtreding op de rand van het strafschopgebied en scheidsrechter Bossen wees genadeloos naar de penaltystip. Zeefuik benutte de strafschop en zette Dordrecht op voorsprong, 1-2. In de slotminuut kreeg Go Ahead Eagles nog goede mogelijkheden uit hoekschoppen, maar het aan geluk.
Andries Ulderink zag ook dat zijn ploeg op zich goed gespeeld had. "We zijn goed gestart, hebben ook veel balbezit gekend, maar hebben wel opnieuw maar weinig grote kansen weten te realiseren. Bij FC Dordrecht spelen enkele technisch begaafde en snelle spelers die in momenten dodelijk kunnen toeslaan, en dat hebben ze efficient gedaan vanavond. Ook na rust speelden we goed, en kwamen we op 1-1. In de slotfase twijfelden we ok Post in te brengen, echter omdat Versluijs alles wegkopte achterin bij FC Dordrecht kozen we ervoor tot het einde te gokken op ons voetballende vermogen om door te drukken. Toen werd het alsnog 1-2 en was het te laat om dat nog recht te zetten, ondanks nog enkele corners".
Gert Kruys besefte dat zijn ploeg goed wegkwam en de overwinning zelfs als "gestolen" betitelde. "In dit duel bleek Go Ahead Eagles duidelijk de betere ploeg. Wij hebben bewust gekozen compact te spelen. Ik complimenteer de technische staf van Go Ahead Eagles met deze goede ploeg en het verzorgde spel."