Zenuwslopend spannend maar wie niet springt...

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag de IJsselderby met 1-0 gewonnen. Een benutte penalty van Jules Reimerink in de 11e minuut bleek uiteindelijk de beslissende treffer te zijn.
Go Ahead Eagles begon sterk aan het duel en dat werd na ruim tien minuten al uitgedrukt in een doelpunt. Jules Reimerink werd binnen het strafschopgebied neergelegd door Zdenko Kapralik en benutte zelf de gegeven strafschop. Daarna bleef de ploeg uit Deventer de betere met onder meer een kans voor opnieuw Reimerink, maar hij schoot voorlangs.
Na rust bleef Kieftenbeld niet geheel fit achter in de kleedkamer en werd zijn plek in de middenlinie ingenomen door Dennis Hollart. Binnen tien minuten na de hervatting verliet ook De Groot met hinder van zijn knie het veld en werd de snelle Hasselbaink ingebracht. Hierna volgde nog enkele kansen van onder andere Halil Çolak. In de blessuretijd kreeg Hasselbaink de grootste kans om het duel te beslissen, maar de jonge aanvaller schoot een strafschop over het doel.
"We hebben minder goed gespeeld dan tegen bijvoorbeeld Dordrecht", analyseerde Eagles-trainer Andries Ulderink. "Maar de punten tellen." De trainer Art Langeler had er zwaar de smoor in qua einduitslag. "Ik ben ziek van de uitslag."
Voor Ulderink telde na twee achtereenvolgende nederlagen alleen de drie punten. "De vijfde plaats en dus beginnen in de tweede ronde van de play-offs is het doel. Daarvoor moeten we nu nog zes punten pakken." Go Ahead Eagles staat daardoor in punten weer op gelijke hoogte met Cambuur.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .