Fantastische sfeer geeft kippenvel en voelt als overwinning

De uitslag (0-6) in halve finale van de beker tegen Ajax, hoe geflatteerd ook, heeft een plaatsje gekregen in de boekjes van de statistici. Wat bij iedereen op de club overheerst, is toch een goed gevoel. We hebben een bijzondere dag mogen beleven. Zowel vooraf in de stad als 's avonds in het stadion. Het weer was 's middags goed, de terrassen zaten overvol, het bier vloeide rijkelijk. Er hing een cupsfeertje in de stad. Iedereen die er iets van meegekregen heeft, was onder de indruk. Ook de geweldige mars van de Brink naar het stadion was indrukwekkend. De wandeling van de menigte zingende supporters trok behoorlijk wat bekijks. Veel momenten van kippenvel, dankzij de mooie sfeeracties en ons fantastische publiek. Een aanhang die het elftal negentig minuten lang liet horen dat het onvoorwaardelijk achter het elftal stond.
"Onze supporters hebben Go Ahead Eagles tegen Ajax echt geweldig op de kaart gezet", zegt trainer Andries Ulderink. "Deze avond zullen wij niet snel vergeten. Ondanks de nederlaag hebben we veel gewonnen. Van alle kanten, ook van mensen die de wedstrijd op tv hebben gezien, krijgen we complimenten voor de entourage".
Go Ahead Eagles miste duidelijk de efficiency terwijl bij Ajax bijna elke kans werd omgezet in een doelpunt. Ajax kwam al na ruim 11 minuten op voorsprong. Na een onopgemerkte handsbal van Suarez viel de bal voor een gapende doelmond op de voet van juist Demy de Zeeuw die binnen tikte en beheerst juichte voor zijn oude vertrouwde B-side. Respect was er over en weer tussen het thuispubliek en ex-Eagle Demy de Zeeuw, die na afloop live voor RTL7 nog wel even wist te melden dat zijn voormalige club gewoon in de eredivisie thuishoort.
Ondertussen bleef Go Ahead Eagles maar dapper voetballen en liet daarbij bij vlagen leuke dingen zien. Met name het eerste deel na rust werd Ajax behoorlijk van de mat gespeeld. Maar het doelpunt mocht gewoon niet vallen bij Go Ahead Eagles. Zeker Joey Suk had in de tweede helft nog een paar goede kansen. Na de vreemde wissel van Ulderink door de gevaarlijke Hasselbaink eruit te halen leek de wedstrijd gespeeld. Het met energie smijtende ijverige team kwam er doorheen te zitten. Zelfs na het inbrengen van Post en Colak, die nog op de paal schoot, mocht de eretreffer niet vallen.
Het publiek dat scoorde wel, want dat verwerkte elk tegendoelpunt vrij vlot om daarna weer vol verder te zingen en achter de ploeg te blijven staan. Het leverde ondanks het resultaat een memorabele avond in een sfeervolle, uitverkochte Adelaarshorst op.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter