Arkivuo niet helemaal fit voor Omniworld

Kari Arkivuo liet de training gisteren aan zich voorbij gaan. De middenvelder van Go Ahead Eagles kreeg een tik tegen zijn been in het duel tegen Dordrecht, maar kan vanavond uit tegen Omniworld hoogstwaarschijnlijk wel spelen.
Voor Jonathan Vosselman (enkel) komt het duel nog te vroeg, Marco Parnela (enkel) en Koen van der Biezen (knie) zijn er ook niet bij.
Door de onverwachte en onverdiende nederlaag tegen FC Dordrecht dient de ploeg zich volgens de trainer Ulderink eerst weer te concentreren op die belangrijke vijfde plaats, die recht geeft op tweede ronde play-offs. "We hebben daar volgens mijn berekening nog negen punten voor nodig. Pas daarna komt eventueel de titel weer in zicht. Dat beseffen de spelers ook."
Gisteren constateerde Ulderink het voetbal niet onder de nederlaag leek te lijden. In een onderlinge partij werd er prima gespeeld. Ulderink legde het accent op de aanval, het samenspel tussen Donny de Groot, Jules Reimerink en Halil Çolak. "Door de blessure van Halil, hebben die drie nog niet vaak samen gespeeld. Het is nodig om tot een goede afstemming te komen." Vooral het moment van de voorzet richting De Groot is van belang. Zowel Reimerink als Çolak hebben de neiging eerst een actie aan de flank te maken, of naar binnen te trekken en dan pas de spits te bedienen. Om de vijandelijke verdediging te verrassen is het vaak de bal meteen richting De Groot voor te zetten. "Patrick Gerritsen deed dat bij zijn invalbeurt wel prima, maar toen rekende Donny er niet meer op. In de korte tijd tussen de wedstrijden proberen we daar veel op te oefenen."
Op het middenveld heeft Joey Suk een basisplaats veroverd. Met Maikel Kieftenbeld was hij tegen FC Dordrecht weer de beste speler. En ook de scoringsdrift van Suk was getuige zijn fraaie goal zichtbaar. "Doelpunten vanaf het middenveld hebben we ook nodig." Ulderink zag Suk zich via de training opwerken en sterker worden. Ook Glenn Kobussen, tot nu toe op enkele minuten tegen Volendam na, helemaal niet ingezet maakt volgens de trainer een sterke ontwikkeling door. "Glenn is ook prima bezig en komt er steeds dichter bij. Op het middenveld zijn de plaatsen beperkt, daardoor viel Glenn vrijdag helaas buiten de selectie. Dat was een van de lastige keuzes." Ulderink zal vermoedelijk in dezelfde opstelling beginnen als afgelopen vrijdag:
Op basis van het verleden zal het voor Omniworld moeilijk worden om de punten in Almere te houden. In de negen eerdere ontmoetingen behaalde 'de paarsen' slecht vier punten.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter