Een stunt hangt in de lucht boven de Adelaarshorst

Het meest authentieke stadion van Nederland, de Adelaarshorst, zal vanavond een spookachtige sfeer oproepen. "Dit stadion doet denken aan een onderkomen van een club uit de tweede Engelse divisie," vindt de huidige trainer Ulderink. "Zulke verenigingen maken het topclubs in de FA Cup soms moeilijk. Hopelijk lukt ons dat ook tegen Ajax. Ik heb echt het gevoel dat we kunnen stunten. Dat moet ook in mijn functie."
"In de beker is nu eenmaal veel mogelijk," weet linkermiddenvelder Kieftenbeld. "Tegen Heracles Almelo en NAC hield ook niemand rekening met ons, maar we bleken wel degelijk te kunnen stunten. En het waren geen gestolen overwinningen, he, het was verdiend. Het voordeel is dat we tegen eredivisieclubs aan voetballen toekomen, het is dan echt een voetbalwedstrijd in de ware zin van het woord. Terwijl we in de Jupiler League vaak ploegen tegenkomen die heel opportunistisch voor de dag komen. In de tweede helft van die wedstrijden is er van een normale tactiek vaak niets meer over. Dan sneeuwt het echte voetbal, zoals wij dat kunnen spelen, onder,"
Overmars verwacht dat zijn oude werkgever uit Amsterdam voor een moeilijke avond staat. "Go Ahead Eagles is namelijk sterker dan FC Dordrecht en AGOVV," verwijst hij na eerdere bekerduels van Ajax dit seizoen. Bosvelt weet hoe het is om een bekerfinale in een volle Kuip te spelen. "Maar ik hoef deze jongens echt niet te vertellen wat ze moeten doen," zegt de oud-aanvoerder van Feyenoord. "Iedereen heeft het al maanden over Ajax. Logisch ook, want wat is nu mooier dan winnen van Ajax." De vermoedelijke opstelling:

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter