Onervaren Ulderink faalt en de verwachte nederlaag volgt

De vraag was of Ulderink de ploeg drie dagen na Ajax weer op scherp kon zetten voor FC Emmen. Het antwoord kwam al snel in het pitloze potje en was ontkennend. De ploeg van trainer Andries Ulderink ging zondagmiddag onderuit tegen FC Emmen (0-2).
Go Ahead Eagles trad aan zonder de geblesseerden Kari Arkivuo en Halil Colak, die klachten overhielden aan het bekerduel met Ajax. Joey Suk speelde daarom op de nummer 10 positie en Sander Post begon in de spits. Michael Jansen stond verrassend in de basiself ten koste van Robbert Maruanaya waar Ulderink beter andere spelers rust had kunnen geven. Het was hem niet gelukt om de ploeg op scherp te krijgen en had misschien wat spelers die normaal niet in de basis staan een kans moeten geven zich te bewijzen.
De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd was het echter Roy Stroeve die de ploeg uit Drenthe op voorsprong bracht (0-1).
Go Ahead Eagles deed nog wel pogingen om op gelijke hoogte te komen maar kreeg daarvoor geen grote kansen meer. In de blessuretijd bracht Erwin Buurmeijer de eindstand van 0-2 op het scorebord.
Ulderink: "De beleving was er niet. Je hoopt altijd dat ze het drie dagen na zo'n wedstrijd als tegen Ajax, waar iedereen het weken ervoor al over heeft, goed kunnen oppikken."
In de 67ste minuut werd Jansen nog per brancard het veld werd afgevoerd. De huurling van FC Groningen ging door zijn enkel toen hij na een luchtduel met Ruud ter Heide verkeerd op zijn rechtervoet landde. In de kleedkamer bleek de enkel niet gebroken te zijn, maar ook met gescheurde enkelbanden is hij weken uit de roulatie. Omdat de enkel snel opzwol, wordt de precieze diagnose later deze week gesteld.