Kieftenbeld lijkt toch fit voor bekerduel

Maikel Kieftenbeld doet er alles aan om fit te zijn voor de wedstrijd tegen Ajax op donderdag. De middenvelder  is uitgeschakeld met een spierscheuring in het bovenbeen en reist al een paar dagen naar Rotterdam voor een intensieve behandeling van therapeut Dick van Toorn. Deze oud-fysiotherapeut van onder meer Feyenoord baart al jaren opzien met snelle behandelingen van spierblessures.
Internationals als Robben, Van der Vaart en Sneijder deden eerder met succes een beroep op Van Toorn. "Ik wil er alles aan doen om er donderdag bij te zijn", zegt Kieftenbeld vier dagen voor dé wedstrijd. "Iemand van de club heeft contact gelegd met Dick van Toorn." 
Voor de spierscheuring staat normaal vier tot zes weken maar Kieftenbeld lijkt na een echo bijna weer fit. "Het voelt goed", zegt Kieftenbeld. "Het scheurtje was één bij twee centimeter en was nu nauwlijks terug te vinden. Dick van Toorn heeft me gemasseerd, spieren opgerekt en krachttraining laten doen. En het werkt echt". De gouden handjes van de krasse Rotterdammer Van Toorn - hij is al ver in de zeventig jaar - en zijn alternatieve behandelmethode lijken te werken. Kieftenbeld traint alweer voorzichtig mee. "Ik heb een heel goed gevoel. Al moeten we nog wel kijken of het niet een te groot risico is", aldus Kieftenbeld. 
De behandeling door Van Toorn kan de goedkeuring van trainer Andries Ulderink dragen. "Maikel traint keihard om fit te worden. Alle registers gaan los. We durven daarmee een klein risico te nemen."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter