Zoekgespeeld Emmen weet bijna nog te stunten

Go Ahead Eagles heeft dinsdagavond de achtste finales van de KNVB Beker bereikt. Thuis in de Adelaarshorst werd Emmen na verlenging met 4-2 verslagen.

Met zeker elf grote doelkansen was de thuisploeg heer en meester, al speelde het alleen voor rust een echt puike partij. Echter de ruststand was ‘slechts’ 2-0, door een goal van Reza Ghoochannejhad en een benutte strafschop van Halil Colak.
Andries Ulderink: "In de eerste helft speelden we heel goed. Eigenlijk hadden we voor rust al de derde goal moeten maken. Na rust kwamen we duidelijk minder uit de startblokken. We verloren onderlinge duels maar herpakten ons later. Daarna een fase met veel balverlies over en weer. In de laatste 10 minuten vroegen we er zelf een beetje om om het onheil over ons af te roepen."
In de 85e minuut scoorde Milos Malenovic echter de 2-1, waarna diep in blessuretijd Niek Ripson ook nog de gelijkmaker wist te scoren voor de gasten. Hierdoor moest er dus een verlenging gespeeld worden om een winnaar van het duel te bepalen.
"Dit hadden we nooit mogen laten gebeuren'', vond Jonathan Vosselman. "We gaven het zomaar weg. Ongelooflijk, want we hadden ze behoorlijk zoek gespeeld." Daar zei de linksback niks teveel mee.
Net als in de vorige bekerronde stelde Go Ahead Eagles in de verlenging al snel orde op zaken. Post en Suk zetten de Deventer ploeg al vlot op een 4-2 voorsprong. Die klap kwamen de Emmenaren niet meer te boven. "Het is echter wel tekenend voor deze ploeg hoe de draad in de verlenging weer opgepakt werd," aldus Ulderink. "De laatste zestien halen was het doel. Dat is gelukt." Wie de tegenstander wordt in de achtste finales wordt donderdag duidelijk bij de loting.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter