Dranghekken op IJsseltribune een verkeerde keuze

Go Ahead Eagles heeft afgelopen vrijdag dranghekken geplaatst op de IJsseltribune om te voorkomen dat mensen zonder kaart opnieuw plaats zouden nemen in Vak 12. Die opzet slaagde, maar het plaatsen van de hekken leidde tot veel commentaar. Niet alleen werd een aantal toeschouwers (deels) het zicht ontnomen, het leidde bij een aantal personen ook tot agressief gedrag.
Het MT van Go Ahead Eagles en de afdeling veiligheid hebben na een grondige evaluatie vastgesteld dat het plaatsen van de hekken een verkeerde keuze is geweest. Weliswaar werd het doel bereikt, maar dat ging ten koste van het comfort van een aantal toeschouwers. De clubleiding biedt dan ook aan iedereen die last had van de hekken haar oprechte verontschuldigingen aan. Tevens is besloten dat niet vaker op deze wijze dranghekken worden geplaatst.
Go Ahead Eagles heeft haar standpunt donderdagavond kenbaar gemaakt tijdens een tweetal overlegsituaties met een afvaardiging van Vak 13 en de Supportersraad. Beide vertegenwoordigingen gaven aan dat de afdeling veiligheid van de club mensen die de regels aan hun laars lappen consequent moet aanpakken. Niet met maatregelen waarvan de goedwillende supporters last hebben, maar met een dadergerichte aanpak. De club deelt deze mening en zal hierop nog nadrukkelijker gaan inzetten.
De club bestrijdt overigens met klem dat de veiligheid van de toeschouwers in gevaar is gebracht, omdat deze hekken een looppad blokkeerden. De tientallen kaarthouders op Vak 12 konden in alle rust via de andere opgang hun plek bereiken. Ook voor de Supporters op Vak 13 was er via een tweede opgang ruimte genoeg het stadion te betreden en te verlaten.
Go Ahead Eagles is op zoek naar de persoon (personen) die het hekwerk op de Brinkgreverweg heeft vernield. De gemaakte camerabeelden worden momenteel grondig bestudeerd en tegen de daders zal aangifte worden gedaan bij politie. Tevens kunnen de daders een sanctie tegemoet zien en zal alles op alles worden gezet de schade op hen te verhalen.
Het is te gek voor woorden dat supporters eigendommen van hun favoriete club vernielen. En het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Het vandalisme in ons stadion zadelt onze club jaarlijks op met een forse kostenpost. Met het bedrag dat hiermee gemoeid gaat zou je een goede selectiespeler kunnen aantrekken. Wij weten dat een meerderheid van onze supporters dit soort gedrag afkeurt. Wij vragen hen nadrukkelijk om hulp. Dat kan door mensen aan te spreken op hun gedrag of een steward te informeren als u dit soort zaken signaleert. Laten we er samen voor zorgen dat iets dat van ons allen is niet wordt vernield.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter