Inpakken en wegwezen

Go Ahead Eagles heeft de eerste zege van de tweede periode behaald. De Deventer ploeg won met 2-1 op bezoek bij FC Eindhoven.
Andries Ulderink moest wijzigingen aanbrengen in de baisformatie. Jordy Zuidam keerde echter terug uit de ziekenboeg en kreeg een basisplek op het middenveld waardoor Hollart terugzakte naar de centrale defensie. Maruanaya werd belast met de taak om de vrijgekomen positie van de geschorste Droste in te vullen. Reza Ghoochannejhad mocht op rechtsbuiten beginnen in plaats van Timon van Leeuwen.
Go Ahead Eagles begon slecht. Doelman Remko Pasveer moest al snel een tegentreffer incasseren maar de ploeg kwam in de extra tijd van het eerste bedrijf toch op gelijke hoogte. Na een fraaie bal van Hollart schoot Reza beheerst binnen, 1-1.
In het tweede bedrijf domineerde de Deventer ploeg. Na zeven minuten bracht Sander Post Go Ahead Eagles op voorsprong. De Est reageerde attent op de kopbal van Dave Bus. Na de voorsprong hield de ploeg van trainer Andries Ulderink het initiatief.
Andries Ulderink was na afloop ontstemd over het veldspel van zijn ploeg. "Wij speelden zeer onrustig voor rust. Na rust startten we redelijk en maakten we snel de 1-2. Toch hebben we alleen het kwartier na rust redelijk gespeeld. Voor de rest was het zeer matig. Het was wel belangrijk dat Ghoochannejhad en Post een doelpuntje konden meepikken, en dat Zuidam weer speelminuten heeft kunnen maken. De drie punten gaan als bonus gaan mee in de bus," aldus Ulderink.
"Het is lekker dat we weer winnen", vond Zuidam. "Het is lekker dat we weer winnen", aldus Zuidam. "Maar het ligt niet alleen aan mij dat we drie punten pakken, hoor", verwijst hij naar de statistieken. De Eagles wonnen alle vier duels waarin de middenvelder dit seizoen speelde. "Ik weet niet of wij hier te veel hebben gekregen, maar we hebben zeker niet goed gespeeld. Het ging moeizaam, maar we hebben waar we voor kwamen: drie punten. En daar gaat het uiteindelijk om", aldus Zuidam.
Met de driepunter blijven de Eagles goed in het spoor van koploper Cambuur en runner-up De Graafschap. Het trio aan kop nam door de overige uitslagen wat afstand van de subtop ploegen.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter