Finse stagiaires in oefenduel tegen Overmars

Go Ahead Eagles heeft maandagavond een ingelaste oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Epe met 6-1 gewonnen. Op Sportpark 'De Wachtelenberg' maakte Jordy Zuidam zijn rentree na een periode van blessureleed.
Ook de Finse gastspelers Lorents Hertsi en Jaakko Rantonen mochten tijdens hun trainingsstage bij Go Ahead Eagles de volle 90 minuten meespelen in het duel tegen de tweedeklasser. Bij SV Epe speelde Marc Overmars ruim 75 minuten mee.
In de eerste helft speelde Go Ahead Eagles in een hoog tempo en zorgde Reza Ghoochannejhad al na 6 minuten voor een 0-1 voorsprong. Onder aanvoering van de sterk spelende Zuidam liep het in de 1e helft uit naar een 0-5 voorsprong via doelpunten van Sander Post, Zuidam, Sonny Bosz en opnieuw Ghoochannejhad.
Na rust zette Sonny Bosz Go Ahead Eagles al snel op 0-6. Het tempo lag in de 2e helft lager en de nauwkeurigheid in de afwerking was minder dan voor de pauze, waardoor Go Ahead Eagles de score niet verder kon uitbreiden.
Aan de kant van Epe kreeg Marc Overmars nog een grote kans door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied keihard op het doel te schieten, maar een katachtige reflex van doelman Jasper Heusinkveld voorkwam een treffer van de commissaris technische zaken.
In de slotfase wist Epe toch nog de eretreffer te scoren, Sander Brummel gaf de bal het laatste tikje en bepaalde daarmee de eindstand op 1-6.
Opstelling Go Ahead Eagles: Jasper Heusinkveld, Diego Michiels (62. Wout Droste), Jaako Rantanen, Glenn Kobussen, Joey Suk, Jordy Zuidam, Reza Ghoochannejhad, Lorents Hertsi, Sander Post, Sonny Bosz, Jules Reimerink (62. Timon van Leeuwen).