Cambuur pikt de punten met behulp van arbitrage

Go Ahead Eagles speelde vrijdagavond in eigen huis de topper tegen Cambuur Leeuwarden dat op een punt achter de gedeeld koploper volgde. Hierbij hanteerde Cambuur helaas een zeer defensieve speelwijze, waardoor het duel zich grotendeels op de helft van de bezoekers afspeelde. De bezoekers hadden moeite met opkomende middenvelders Hollart en Kieftenbeld. Kon in hoog tempo de bal rondspelen, alleen in de voorhoede stokte het. Go Ahead Eagles was in positiespel, duelkracht en ook tactisch de tegenstander ver de baas. Alleen leidde dat superieure veldspel niet tot grote kansen.
Post versierde een kwartier voor tijd nog wel de vrije trap, waaruit Halil Çolak met een hard, maar niet onhoudbaar, schot keeper Meuls verraste.
Echter door een kopbal van de Vries stond het vrij snel weer 1-1. In de 93 minuut sloeg Cambuur, net als de laatste wedstrijden, opnieuw toe in de slotfase en was er die goal van Türk. Daar ging ook nog een rode kaart aan vooraf. Guijt stoomde op tussen Droste en Bus. Droste pakte de import-Fries even vast, die daarop makkelijk ging liggen. 'Rood' besloot arbiter Ruud Bossen. Een hard oordeel, zeker omdat hij eerder enkele keren een overtreding op Çolak niet wenste te bestraffen.
Niet eerder verliet een tegenstander zo uitgelaten de Adelaarshorst met een geniepige winst ver in blessuretijd.
Al met al qua spel hoopgevend voor Go Ahead Eagles, alleen in de voorhoede stokte het. "Dat hebben we vandaag niet goed gedaan", vond Dave Bus, aanvoerder van dienst. "Maar ik denk dat we verder goed gespeeld hebben. Als we toch zo doorgaan…" Trainer Andries Ulderink was al net zo hoopvol. "Ik was vooral benieuwd of de ploeg na de blessuregevallen van afgelopen week met zoveel lef en flair durfde te spelen. Dit geeft veel vertrouwen."