Concurrentie loopt in na gelijkspel tegen Den Bosch

Lijstaanvoerder Go Ahead Eagles heeft in Den Bosch twee dure punten laten liggen. De Deventenaren kwamen niet verder dan een teleurstellende 1-1.
Na het binnenhalen van de eerste periode ging het feest voor Go Ahead Eagles in Den Bosch aanvankelijk vrolijk verder. Go Ahead Eagles, dat zonder de zieke Halil Colak begon, was in de openingsfase de betere partij. De periodekampioen creeerde twee goede mogelijkheden, die onbenut werden gelaten door clubtopscorer Koen van der Biezen.
In de 22ste minuut opende de Brabander tegen zijn oude club de score. De spits liep zich bij een corner vrij bij de tweede paal en tikte beheerst binnen.
Een reactie van de thuisclub bleef niet lang uit. Fabio Caracciolo tekende met zijn achtste treffer van deze competitiejaargang de gelijkmaker aan.
Go Ahead Eagles leek even van slag na de gelijkmaker. Na de hervatting gingen beide teams op zoek naar meer, maar een winnaar kwam er niet.
Andries Ulderink was benieuwd hoe zijn manschappen zich na het periodefeestje zouden manifesteren. "Dat deden ze het eerste half uur hardstikke goed. We kenden een goede uitvoering aan de bal en kregen kansjes en de openingstreffer. Na de 1-1 werd het van onze kant echter minder en ook na rust ging het meer gelijk op. We werden nog maar een keer gevaarlijk met de dubbele bal op de lat maar hadden in blessuretijd aan onze kant geluk met de bal op buitenkant paal. De puntendeling is dan ook terecht en ik geef toch complimenten aan mijn ploeg hoe de mannen zich hebben gehouden."
Ondanks het puntverlies blijft Go Ahead Eagles koploper maar zag hiermee de concurrentie dichterbij komen. Inmiddels tekent zich een kwartet aan kop af in de Jupiler League, naast de favorieten Cambuur en De Graafschap zijn dat de outsiders Go Ahead Eagles en Helmond Sport. De rest van het veld volgt op vier punten.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter