Voorzitter Mulder ziet commercie als speerpunt

Zijn vader, moeder en opa hadden in de jaren '70 een seizoenskaart en als klein jochie ging hij al mee naar de wedstrijden van Go Ahead Eagles. Door de jaren is hij de club altijd op de voet blijven volgen en als Go Ahead verloren had, kon hij daar écht even ziek van zijn…
Deze trouwe supporter, de inmiddels 39-jarige Edwin Mulder, volgt per 1 januari 2010 Hans de Vroome op als voorzitter van de Deventer club.
Toen in 2002 een faillissement dreigde voor Go Ahead, was het De Vroome die de club er bovenop hielp. Go Ahead Eagles is nu een gezonde club, met een positief eigen vermogen. Mulder omschrijft: "Een miljoenenbedrijf dat de publicitaire aandacht heeft van een multinational. Maar óók een club met veel ambities en weinig geld. Een wereld bol van emoties, waarin zakelijke beslissingen genomen moeten worden. Binnen dat speelveld willen we de club op een hoger niveau brengen, zowel wat betreft de organisatie als op het veld. Met als uiteindelijke doel dat we naar de eredivisie promoveren want daar hoort Go Ahead thuis!"
In een gespreid bedje komt hij niet, meent Mulder. "Er komt veel creativiteit bij kijken om de eindjes aan elkaar te knopen. Als er geen geld is, kopen we niet. ‘Commercie’ wordt het speerpunt, we hebben inmiddels al in de organisatie geïinvesteerd door meer mankracht en een managementassistent op kantoor. Als de organisatie goed wordt neergezet, zie je dat uiteindelijk op het veld terug. Wat de selectie betreft zetten we in op kwaliteit. Onlangs hebben we Halil Colak aangetrokken, een van de grootste talenten van de Jupiler Leaque. Met meer eigen spelers voegen we óók op het veld waarde toe."
Het stadion staat in een woonwijk. Om op termijn te kunnen overleven en tot een betere exploitatie te komen, zou Go Ahead Eagles functies uit de wijk, zoals bijv. een wijkcentrum, naar het stadion moeten halen, stelt Mulder zich voor.
"De supporters, sponsoren, werknemers, vrijwilligers… Met z’n allen zijn én maken we de club! Het doel is voor iedereen hetzelfde: Go Ahead Eagles moet het zo goed mogelijk doen. We willen toch allemaal kampioen worden?"

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter