Periodetitel is binnen

De eersteperiodetitel is binnen na de 3-0 overwinning op Veendam. De Eagles kwamen in Deventer na 53 minuten op voorsprong door een goal van Koen van der Biezen. Daarna kwam Veendam met tien man te staan toen Niek Loohuis een minuut later met rood voortijdig mocht gaan douchen.
Na een uur spelen werd het 2-0 via Halil Colak. Een kwartier voor tijd mochten de champagneflessen uit de ijskast gehaald worden. Van der Biezen maakte in de 74e minuut de 3-0. Dit bleek later ook de eindstand.
Go Ahead Eagles coach Andries Ulderink heeft zijn eerste prijs in het betaald voetbal dus nu op zak. Hij zag zijn ploeg goed beginnen aan het duel.
"We hadden een grote doelkans voor Van der Biezen en goede spelhervattingen. Gaandeweg zakte ons tempo naar een te laag niveau en hield Pasveer ons inderdaad bij dode spelmomenten van Veendam zijde goed in de wedstrijd. Na rust kwamen we prima uit de kleedkamer. Met passie trokken we voorwaarts, we scoorden al snel en die rode kaart viel kort daarna. Eigenlijk scoorden we steeds precies op het juiste moment. Ik ben blij voor alles en iedereen in en rond deze club. De periodetitel past m.i. goed in de ingezette lijn en is een bekroning daarvan. Onze doelstelling blijft een plek in de top-5 en daar gaan we onverminderd mee verder".
Trainer Andries Ulderink koos om een wisseling in zijn basiself aan te brengen. Timon van Leeuwen stond zijn basisplek af aan de meer controlerende middenvelder Dennis Hollart, die op basis van invalbeurten en de training zijn plek veroverde. Ook Van der Biezen stond ter discussie, vooral omdat Sander Post indruk maakte als invaller. Ulderink schonk Van der Biezen toch het vertrouwen. "Koen heeft het vandaag goed gedaan", vond Ulderink. "Ook al voordat hij scoorde speelde hij prima."