Eerste nederlaag een feit

De eerste nederlaag van het seizoen was pijnlijk, niet in het minste omdat het zich in Zwolle voltrok. Het eindigde opnieuw geheel in lijn met de voor Go Ahead Eagles toch al zo frustrenede serie: wederom waren de blauw-witten een sta-in-de-weg door opnieuw met het minimale verschil van 1-0 de punten in eigen huis te houden.
Een kwartier voor tijd was Schreurs de matchwinner. Alhoewel het verschil, getuige ook de uitslag, niet groot was en echte doelkansen over en weer op een hand te tellen waren. Dat is echter al jaren het geval, maar de Deventer kant op wil het duel tot nu toe niet kantelen.
Met name de switch van 4-3-3 naar 4-4-2 aan de kant van de tegenstander speelde achteraf mogelijk een doorslaggevende rol, afgezien van het eerste kwartier na rust kreeg de koploper uit Deventer vrijwel nimmer grip op het middenveld en de zogenaamde afvallende bal, en daarom ook nimmer echt grip op het duel.
"Dit is balen'', zei Halil Çolak. "We hadden hier echt niet hoeven te verliezen." De Deventer aanvaller liep na een armgebaar richting de zwolse aanhang het nepgras af. Nadat hij de Deventer aanhang kort had bedankt voor de steun, werd hij met allerlei voorwerpen bekogeld. De frustratie over de eigen prestatie voerde de boventoon bij Çolak.
"We waren er zo op gebrand om hier iets goeds neer te zetten. En dan lukt het weer niet. Nou ja, voor mij was het de eerste keer dat ik hier speelde. Vorig jaar was ik geblesseerd, maar nu merk ik zelf ook hoe raar het hier kan gaan. Vooraf was er niets te merken van extra spanning of zo. De voorbereiding op de wedstrijd was prima, maar op het veld gaat het dan toch mis. Eigenlijk heel raar."
Marco Parnela weet al jaren dat het lastig is in Zwolle. Hoe goed de voorbereiding ook is. "We probeerden ook vandaag weer gewoon ons spel te spelen. Weer lukte het niet. Ook al waren we zeker niet de mindere. De periode voor en na rust hadden we toch het beter van het spel. Maar we kwamen niet tot echt grote kansen, wat we in de wedstrijden hiervoor wel hadden.''
Voor het eerst dit seizoen kwam Go Ahead Eagles niet tot scoren. Moet geen gewoonte worden, weet Parnela. "Woensdag moeten we er weer staan in de beker tegen Rijnsburgse Boys. Laten we dit vooral snel proberen te vergeten.''
Over de nakende periodetitel wenste ook Parnela niet te spreken. ,,Dat is nu even niet belangrijk. Laten we ons eerst focussen op de wedstrijd van woensdag. Dat is nu het belangrijkste.''

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter