Excelsior gaat het veld in om te winnen

Een heel stabiele koploper tegen een wisselvallige middenmoter; de uitwed- strijd tegen Excelsior lijkt appeltje-eitje voor Go Ahead Eagles. De technische staf verwacht echter een lastiger opgave. Trainer Andries Ulderink is vol vertrouwen, maar ook benieuwd hoe zijn ploeg zich houdt tegen Excelsior. "We spelen tegen een heel andere type tegenstander dan de eerste wedstrijden. Daarnaast wordt er regen en veel wind verwacht. Ik ben benieuwd of we daar als ploeg voordeel uit kunnen halen." Een ander voordeel kan zitten in de luide steun van meereizende Deventer supporters.
Excelsior bestaat uit onder meer tien gehuurde spelers van Jong Feyenoord. Fysiek een zwakke ploeg, maar technisch zeer vaardig. "We moeten het initiatief nemen en steeds druk zetten", zegt Ulderink. "Het is in ieder geval een totaal andere tegenstander dan de ploegen die we tot nu toe hebben gehad. Omdat ze technisch goed zijn moeten we ze niet laten voetballen. Voorin hebben ze heel vaardige spelers, die veelal bij Feyenoord zijn opgeleid."
In de voorbereiding troffen Excelsior en Go Ahead Eagles elkaar al in een oefenwedstrijd in Terwolde. Excelsior oogde slap in dit treffen en werd bij vlagen overlopen door de Deventenaren. De ploeg uit Rotterdam verloor dan ook terecht met 3-1.
Ulderink speelt met zijn inmiddels vertrouwde basiself. Kari Arkivuo, die woensdag met griep verstek moest laten gaan, is voldoende hersteld. De Finse aanvaller trainde gisteren voluit mee. De opstelling:

Naast Daan Bovenberg en Michel van Guldener kan trainer van Excelsior Alex Pastoor ook niet beschikken over Leen van Steensel en Kermit Erasmus. Van Steensel is één duel geschorst nadat hij vorige week zijn vijfde gele kaart kreeg.
De selectie van Excelsior werd deze week uitgebreid met de komst van Tim Vincken van Feyenoord.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter