Het eerste puntverlies voor de koploper

Koploper Go Ahead Eagles heeft vrijdag de eerste punten gemorst. De club uit Deventer kwam op bezoek bij Excelsior niet verder dan een gelijkspel: 1-1.Feyenoord-huurling Tim Vincken opende in de tweede minuut al de score voor Excelsior, Sander Post sleepte in de 72e minuut het punt voor de Eagles binnen.
"We begonnen heel slecht", vond Ulderink. "Pas na 25 minuten konden we een beetje ons voetbal spelen; over de grond en proberen van achteruit in te schuiven."
Go Ahead Eagles had hierna aanzienlijk meer balbezit, zonder dat de ploeg overigens overtuigend aanviel. Ulderink besloot een half uur voor tijd Post in te brengen, de licht geblesseerde Parnela er uit te halen en één-op-één te spelen. De aanvoerder werd door Mitchell Schet van achteren aangetikt, met een wondje boven de rechterenkel verliet hij het veld.
Het was één van de overtredingen waarvoor arbiter Winter een gele kaart trok. Ditmaal volkomen terecht bestraft, maar de pietluttige fluitist trok in totaal tien gele kaarten. Zeker niet volgens het beeld van de wedstrijd.
Ulderink: "Die slijtageslag die zoveel kaarten doet vermoeden heb ik niet gezien. Door al dat gefluit werd de snelheid ook uit het spel gehaald."
De puntendeling kon de Deventer oefenmeester niettemin bekoren. Kort voor tijd bracht hij ook Robbert Maruanaya in om de gevaarlijke Rotterdamse uitvallen te beteugelen. "Een punt uit tegen Excelsior is geen slecht resultaat. Zeker niet omdat we duidelijk niet onze beste wedstrijd speelden."
Mede door ook veel (late) remises op de andere velden blijft Go Ahead Eagles ook komende week nog riant aan kop in de Jupiler League met drie punten voorsprong op de achtervolgers.
De meegereisde Eagles aanhang (kleine 170 man) ging goedgeluimd met het "wij staan bovenaan" het stadion weer uit na afloop. Ondanks het eerste puntverlies is Go Ahead Eagles ook na zes speelronden nog ongeslagen.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter