IJsselderby uit

Trainer Andries Ulderink heeft een nagenoeg fitte groep tot zijn beschikking voor de uitwedstrijd van zondag in zwolle. Jules Reimerink raakte maandag in de oefenwedstrijd tegen Excelsior'31 geblesseerd aan zijn bovenbeen, maar trainde weer voluit mee.
Jordy Zuidam heeft na zijn spierscheuring in de kuit de looptraining op het veld ook hervat, maar het duurt naar verwachting nog enkele weken voordat hij weer wedstrijdfit en inzetbaar is. Ceriel Oosthout werkt in Zeist nog aan zijn herstel na zijn kruisbandblessure.
Naar verwachting zal de opstelling ongewijzigd zijn:De opstelling van de tegenstander gaat voor de IJsselderby van morgen over de kop. De kans is klein dat de kuitblessures van Albert van der Haar en Eldridge Rojer op tijd zijn geheeld.
Ondanks dat beide trainers aangeven dat ze dit zien als een normale wedstrijd blijft de IJsselderby toch iets bijzonders, metname voor de supporters. Dat de tegenstander in een mindere fase voor eigen publiek speelt kan ditmaal in het voordeel zijn van de Deventenaren.
Ulderink: "Als het dan tegenzit is het maar afwachten hoe het publiek achter de thuisploeg gaat staan. We zullen het zien. We moeten van onszelf uitgaan. Ik merk in ieder geval dat deze wedstrijd leeft in de groep. De spelers weten wat er van ze gevraagd wordt."
"Zulke beladen wedstrijden zijn meestal niet de beste'', zegt Bus.
Behalve prestige staat voor ook de strijd om de eersteperiode op het spel. Bij winst verovert Go Ahead Eagles morgen al de eersteperiodetitel, nadat Dordrecht heeft verloren van Cambuur.
"Misschien maakt het daarom minder uit wie de tegenstander is", meent Van der Biezen. ,"In deze fase van de periode moeten we gewoon een goed resultaat halen. Dat beseft iedereen in het team. Ook de jongens die niet in de basis spelen zijn hier erg belangrijk in. De teamspirit is erg goed."
Het live verslag van TV Oost begint omstreeks 12.20 uur. De supporters die niet naar de wedstrijd gaan kunnen het duel ook vanaf 12.00 uur volgen in het Supportershome.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter