Niemand mag zich nog verstoppen

Cambuur is er niet in geslaagd Go Ahead Eagles maximaal onder druk te zetten. De Friezen kwamen thuis tegen RBC niet verder dan 1-1. Dordrecht maakt, na het gelijkspel tegen Volendam, geen kans meer op de periodetitel.
Als Go Ahead Eagles zondag thuis niet wint van Veendam, gaat de Graafschap bij een uitzege op AGOVV met de periodetitel aan de haal. De ploeg uit Apeldoorn maakt ook nog een theoretische kans, maar die is vanwege het slechte doelsaldo te verwaarlozen. Mocht de Graafschap niet winnen zou een gelijkspel voldoende zijn voor de periodetitel.
"We mogen ons niet verstoppen", geeft trainer Andries Ulderink aan. "Ik heb de spelers al meegegevn dat ze met de billen bloot moeten. Ook al blijf ik op de stand op de ranglijst belangrijker vinden; die periodetitel willen we winnen. We moeten met agressie spelen en het initiatief durven nemen. Alleen op die manier lukt het en zo hebben we ook al een paar goede wedstrijden gespeeld."
In de laatste twee wedstrijden was daar geen sprake van. Ulderink: "Als drie of vier spelers zich verstoppen en de bal niet willen hebben komt er van alle goede bedoelingen niet veel terecht".
In Rijnsburg maakten de wisselspelers Sonny Bosz, Dennis Hollart en metname Sander Post het verschil. Hollart is op de trainingen een leidende speler. Of dit ook gaat leiden tot een andere opstelling is nog de vraag.
"Daar praten we binnen de technische staf nog over. Dennis is al weken goed bezig. Sander is in erg goede vorm. De afweging is nu of de ploeg er beter van gaat spelen als ze in de basis staan."
Ten koste van welke spelers Post en Hollart dan in het veld zouden verschijnen kon Ulderink niet aangeven. Koen van der Biezen en Kari Arkivuo halen al een aantal wedstrijden niet hun normale niveau. Toch zal Ulderink wel vast houden aan dezelfde elf en eventueel met vroege wissels de spelers inbrengen. Vermoedelijke opstelling:
Veendam kan niet beschikken over spits Lars Lambooij. Hij verrekte zijn hamstring in de bekerwedstrijd van afgelopen week.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter