Eenvoudige zege ondanks wat nonchalant voetbal

Go Ahead Eagles wist zijn sterke seizoenstart vrijdagavond een goed gevolg te geven. In een uitgepakte Adelaarshorst werd FC Oss met 3-1 verslagen.
De Deventer ploeg kende in eigen huis een vliegende start. Binnen de minuut tekende Marco Parnela voor de openingstreffer. Go Ahead bleef vervolgens de bovenliggende partij en werd daarvoor na rust beloond toen Maikel Kieftenbelt doeltrof.
De Eagles vergaten het duel echter te beslissen waardoor het in de slotfase nog spannend werd. Melvin Kolf tekende enkele minuten voor tijd voor de aansluitingstijd en kort daarna hielp Karim Fachtali een grote kans om zeep. In blessuretijd kwam er alsnog een derde goal voor de thuisploeg via Dennis Hollart. Daardoor blijft Go Ahead Eagles koploper van de Jupiler League.
Niet de hele wedstrijd goed spelen en toch ruim winnen, dat is ook een kwaliteit. De misplaatste hakjes en onnodige overstapjes werden eerst nog niet afgestraft. "Misschien hebben we wel te veel zelfvertrouwen", zei Kieftenbeld. "Ik deed er zelf ook aan mee. We speelden te makkelijk, daardoor kwamen al die slordigheden."
Trainer Andries Ulderink sprak over een nonchalant en soms arrogant Go Ahead Eagles. "Ik herkende na rust mijn ploeg niet meer, terwijl we de eerste helft eigenlijk goed speelden. Er was niks aan de hand."
Hans de Koning, de trainer van FC Oss, was onder de indruk. "Go Ahead Eagles heeft zoveel kwaliteit en is zoveel volwassener geworden. Deze ploeg gaat nog heel lang meedoen voor de titel."