Periodetitel is niet het belangrijkste

Go Ahead Eagles is er nog niet in geslaagd de eerste periodetitel te winnen maar blijft koploper met 19 punten. Aanstaande zondag kan Go Ahead Eagles als nog de periodetitel in de wacht slepen in de thuiswedstrijd tegen Veendam.
Van een periodetitel wenst echter trainer Andries Ulderink nog niets te weten. "Het zegt me niet zoveel. Over die periodetitel hadden we het vorige week en nu weer, maar ik kijk liever naar een plaats bij de eerste vijf op de ranglijst. Uiteindelijk is dat meer waard dan een eerste periodetitel."
Ook Parnela wil over de periodetitel niet spreken. "Dat is nu even niet belangrijk. Laten we ons eerst focussen op de wedstrijd van woensdag. Dat is nu het belangrijkste."
Desondanks toch even de feiten. Go Ahead Eagles zal waarschijnlijk moeten winnen van Veendam aangezien de concurenten Cambuur, de Graafschap en Dordrecht een beter doelsaldo hebben.
Alleen als Cambuur vrijdag thuis verliest van RBC, Dordrecht niet wint bij Volendam en de Graafschap zondag niet weet te winnen bij AGOVV, dan hoeft Go Ahead Eagles geen punten te halen tegen Veendam om de periodetitel te pakken. AGOVV heeft theoretisch nog een kansje als hun doelsaldo (+4) beter wordt als die van Go Ahead Eagles nu (+9). Gewoon thuis winnen zondag tegen Veendam lijkt het beste scenario.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter