Na verlenging ruim langs Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys was opnieuw heel dicht bij een bekerstunt. De tomeloze inzet was bewonderingswaardig maar werd niet beloond. Sardar opende in de eerste helft de score na een foutje van Jonathan Vosselman die veel moeite had met zijn tegenstander. "Jonathan heeft in de Jupiler League nog niet zo'n gevaarlijke tegenstander gehad", zie trainer Ulderink.
Met een 1-0 voorsprong tien minuten voor tijd leken de Rijnsburgers er helemaal klaar voor om Go Ahead Eagles uit het bekertoernooi te knikkeren.
De trotse koploper uit de Jupiler League kwam echter toch nog op gelijke hoogte na een penalty. Invaller Sander Post werd in de zestien aangespeeld en speelde Dennis Groot uit die daarbij viel en met zijn handen naar de bal graaide.
Koen van der Biezen benutte de strafschop. Daarna werd een doelpunt van de goed ingevallen Post afgekeurd wegens buitenspel en volgde een verlenging. Hierin liep Go Ahead Eagles in de eerste helft uit naar 1-3 en kantelde het duel alsnog de kant van de profs op. Uiteindelijk werd de eindstand 1-4 door treffers van Post, Gerritsen en Colak.
Metname de invallers deden het goed bij Go Ahead Eagles. Dennis Hollart en de debuteerende Sonny Bosz deden het prima. Maar Sander Post speelde boven verwachting goed. "Sander laat op trainingen vaker zien dat hij technisch goed uit de voeten kan", aldus Ulderink. "Dat bleek nu ook in een wedstrijd".
"Tot nu toe hebben we na een gewonnen wedstrijd het elftal laten staan, maar dat is niet meer vanzelfsprekend"