Rijnsburgse Boys hoopt op stunt in bekerduel

Het predicaat ‘kraker’ is van toepassing: de regerend zaterdagkampioen ontmoet de koploper uit de Jupiler League. Beide clubs zullen de bekerwedstrijd aangrijpen om de zure smaak van de eerste competitienederlaag weg te spoelen. Go Ahead Eagles wist echter wel de koppositie vast te houden. Rijnsburgse Boys daarentegen zakte, na de nederlaag bij Capelle, van de gedeelde eerste plaats terug naar een gedeelde vierde plaats.
Overeenkomst tussen beide ploegen is dat scoren moeizaam gaat. In de Jupiler League zijn tien clubs die vaker scoorden dan Go Ahead Eagles. In de Hoofdklasse A scoorden zeven clubs vaker dan Rijnsburgse Boys. Verdedigend zit het bij beide clubs beter in elkaar: Go Ahead Eagles heeft de minste tegengoals en Rijnsburgse Boys moet alleen ARC voorlaten voor wat betreft minst gepasseerde verdediging.
Go Ahead Eagles is een club met een roemrucht verleden. In 1917, 1922, 1930 en 1933 pakte de club de landstitel. Maar sinds het laatste kampioenschap sleepte de club geen nieuw eremetaal binnen. Van 1963 tot 1987 speelde de ploeg in de Eredivisie, net als tussen 1992 en 1995. Ondanks het uitblijven van tastbaar succes, blijft het publiek in relatief grote getale naar de Adelaarshorst stromen. De tribunes van het stadion zitten nagenoeg altijd vol, de sfeer is Engels. De Deventer club behoort inmiddels tot de gezondste bvo’s van Nederland.
Rijnsburgse Boys ziet er weer naar uit: een ouderwets middag/avondje bekervoetbal. Vorig seizoen wist Rijnsburgse Boys op karakter en pure vechtlust een fantastischeen historische 2-1 overwinning te boeken op de profs van RBC Roosendaal
Diezelfde avond leed, naast RBC, ook Go Ahead Eagles gezichtsverlies. In Hardenberg bleek zaterdaghoofdklasser HHC de strafschoppen beter te nemen dan de profs uit Deventer. Deze serie was noodzakelijk omdat de wedstrijd in 1-1 geëindigd was. De ware Deventenaar zal denken: dit gaat ons toch niet twee keer achter elkaar gebeuren… Aan de andere kant denkt de Rijnsburger: succes smaakt altijd naar meer! Een nieuwe stunt deed zich bijna vorig seizoen al voor. In de derde ronde kwam in Nijmegen NEC pas na ruim 100 minuten voetbal op een 1-0 voorsprong. Rijnsburgse Boys zag een plek in de achtste finales aan zich voorbij gaan maar werd bedolven onder lovende kritieken. Rijnsburgse Boys hoopt dit jaar opnieuw op een stunt.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter