Wonderlijk doelpuntloos maar schade blijft beperkt

Go Ahead Eagles speelde vrijdagavond voor het eerst na de gewonnen kwartfinale voor de beker weer eens in competitieverband. Het begon door een reeks afgelastingen aan een serie snel op elkaar volgende speelronden met een thuisduel tegen FC Volendam. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0. Daarover verbaasde vriend en vijand zich. Niet zozeer over het gelijkspel maar wel over het uitblijven van doelpunten in een open, kansrijk duel voor ruim 5.000 toeschouwers.
Go Ahead Eagles begon sterk met de debuterende Michael Jansen in de basis. Nigel Hasselbaink en Jules Reimerink kregen binnen vier minuten drie mogelijkheden, maar doelman Robbin Ruiter stond een vroege openingstreffer met fraaie reddingen in de weg.  Na twintig minuten nam het wervelende spel van beide ploegen in kracht af en gebeurde er niet veel tot aan de rust.
Go Ahead Eagles kreeg in de tweede helft opnieuw goede mogelijkheden en  had het betere van het spel, maar met name Donny de Groot, die zijn debuut maakte in de competitie, kon voorin geen vuist maken. Ook invaller Sander Post, die nog een goede mogelijkheid kreeg, wist het net niet te vinden en dus bleef het bij 0-0.
Andries Ulderink deelde eerst complimenten uit aan de mensen die de grasmat speelklaar hadden afgeleverd. "Het was een zwaar maar goed bespeelbaar veld. Qua spelbeeld zou je inderdaad nooit 0-0 als uitslag verwachten. Wonderlijk dat het doelpuntloos eindigde vanavond. Het eerste uur was er een open spelbeeld, daarna hadden we iets meer initiatief en uiteindelijk ook wel wat meer kansen, maar ook FC Volendam heeft doelkansen gehad. FC Volendam had een goede keeper op doel staan. Ondanks dat we nu twee punten mislopen ben ik wel tevreden over de performance van mijn ploeg. Ze zijn goed met het bekersucces omgegaan."
Volgens Sturing waren aan Volendamse zijde veel spelers aan het einde van hun latijn. Het constant neerzijgen van zijn spelers leek verdacht veel op tijdrekken. Sturing: "Dat mag zo lijken, maar ze zaten er doorheen. Een aantal spelers kon de doucheruimte al niet meer bereiken."
Door het verlies van de nummers 4 en 5 op de ranglijst en het gelijke spel van naaste concurrent Cambuur blijft de schade voor Go Ahead Eagles beperkt.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter