HFC Haarlem nu definitief failliet verklaard

De KNVB heeft de stand van de Jupiler League definitief aangepast. Woensdag bereikte de bond het nieuws dat HFC Haarlem definitief failliet verklaard is. Door het wegvallen van Haarlem gedurende de competitie worden alle duels van de club als niet-gespeeld beschouwd. Dit heeft gevolgen voor de stand in de Jupiler League.
Aan de uitslag van de eerste en tweede periodetitel verandert niets, zo laat de bond woensdag weten. Wel heeft het faillissement van Haarlem gevolgen voor de strijd om derde en vierde periodetitel in de Jupiler League. Dit betekent dat de stand niet wordt opgemaakt over negen, maar over acht duels.
Tevens zal er, in tegenstelling tot de door de KNVB doorgevoerde maatregel, nog maar één club degraderen naar de nieuw te vormen Topklasse. Dit heeft als gevolg dat de Jupiler League komend seizoen nog zal bestaan uit achttien clubs.
Het bovenstaande betekent dat één topklasse zal bestaan uit zestien hoofdklasseclubs en de andere topklasse uit vijftien hoofdklassers en de degradant uit de Jupiler League. Om de 31e hoofdklasser die promoveert naar de topklasse te bepalen, spelen de verliezers van de beslissingswedstrijden tussen de nummers 5 en 6 in een zaterdag- en zondagpoule. De winnaars van deze poules bepalen in een onderlinge ontmoeting welke club promoveert naar de topklasse. Is dit een zaterdagclub, dan bestaat de zaterdagtopklasse uit zestien hoofdklassers en komt de Jupiler League-degradant uit in de zondagtopklasse. Bij promotie van een zondagclub bestaat de zondagtopklasse uit zestien hoofdklassers en speelt de degradant uit de Jupiler League in de zaterdagtopklasse. 
Door het wegvallen van Haarlem stijgt Go Ahead Eagles naar de tweede plek in de stand van de Jupiler League. Dit gaat ten koste van SC Cambuur, dat nu derde staat. De Graafschap blijft koploper in de eerste divisie. FC Oss is de nieuwe hekkensluiter. FC Eindhoven gaat aan kop in de strijd om de derde periode.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter