Moeizame zege tegen Telstar

Go Ahead Eagles boekte na twee gelijke spelen weer een overwinning. Telstar werd thuis met 2-1 opzij gezet. Het duel begon op een redelijk maar zwaar veld niet al te best. Binnen 10 minuten moest Jonathan Vosselman het veld af nadat Olenski vol op zijn voet/enkel in kwam, hetgeen onbestraft bleef. Zijn vervanger was Suk, en na rust bracht Ulderink vervolgens Maruanaya voor Jansen (voor rust licht groggy) en Hasselbaink voor Gerritsen.
Na een 1-0 ruststand door een benutte strafschop van Donny de Groot maakten de bezoekers kort na rust eveneens uit een terechte penalty gelijk via Korpershoek. Hasselbaink stelde koud in het veld na rommelen van de Telstar defensie Jules Reimerink in staat om matchwinner te worden: 2-1. In de 3e minuut van de blessuretijd leek het treffen van vorig seizoen zich te herhalen toen Plet een grote kans op 2-2 kreeg. Doelman Pasveer bewees zijn grote waarde en redde de belangrijke drie punten voor Go Ahead Eagles.
Andries Ulderink zag dat zijn ploeg moeite had met de strijdwijze van Telstar. "De opening vonden we moeilijk, toch kwamen we op 1-0. Na rust werd het uit een ook terecht toegekende strafschop 1-1. Daarna hebben we het vrij goed opgepakt. Dit leidde tot de 2-1 en we waren dichtbij de 3-1. Omdat het opnieuw een krappe voorsprong bleef kon Plet nog bijna de 2-2 maken diep in blessuretijd."