Jong Twente wederom veel sterker dan de reserves

Voor trainer Andries Ulderink betekent de winterperiode flink improviseren. Niet alleen voor de trainingen, maar ook voor het spelen van wedstrijden. Donderdag zouden de spelers, die zelden in actie komen of terugkomen van een blessure spelen tegen Bennekom. Sneeuw gooide roet in het eten, maar een dag later kon er toch gewerkt worden op het kunstgras van FC Twente in Hengelo. De basisspelers konden er trainen en de reserves speelden een oefenduel tegen Jong Twente. De Tukkers wonnen met 6-1.
Voor rust was er sprake van een gelijkwaardig duel. Het enige verschil was dat FC Twente enkele goede kansen creëerde. De enige mogelijkheid voor Go Ahead Eagles werd om zeept geholpen door Sander Post. Van de van blessures teruggekeerde vleugelspitsen Gerritsen en Çolak was weinig te zien. De enige treffer voor rust kwam op naam van Bannink, die na een uitstekend opgezette aanval bij de tweede paal doelman Heusinkveld passeerde. De doelman moest daarnaast enkele keren handelend optreden en deed dat naar behoren.
In de tweede helft mocht invaller John binnen drie minuten twee keer scoren (3-0). In de 62ste minuut zorgde Piesche voor 4-0, twee minuten later maakte Gouriye er 5-0 van. John profiteerde tien minuten voor tijd van een foute terugspeelbal van Jordy Zuidam (6-0), waarna Timon van Leeuwen met een fraaie vrije trap tegen scoorde.
Opstelling : Heusinkveld; Maruanaya, Jansen (46. Michiels), Kobussen, Hollart (46. Bosz); Oosthout, Zuidam, Suk; Gerritsen (46. Van Leeuwen), Post, Çolak (46. Hasselbaink).