In Maastricht niet verder dan alweer een 0-0

Go Ahead Eagles daalde vrijdagavond af naar het verre zuiden om met 0-0 en een schamel puntje terug te keren van de wedstrijd tegen MVV. In Maastricht kwam het spel van de titelkandidaat nauwelijks uit de verf tegen de enthousiast spelende thuisploeg. Het was een terechte puntendeling in een bij vlagen rommelig, maar wel strijdlustig duel van beide kanten. De achtervolger van koploper De Graafschap, dat wel won, loopt daardoor op naar zeven punten.
Andries Ulderink wist vooraf dat hij opnieuw omzettingen moest doorvoeren nadat ook Suk met een teenblessure in de ziekenmand belandde en Kieftenbeld een duel schorsing zou moeten uitzitten. Voor het eerst sinds lange tijd kreeg zo routinier Jordy Zuidam weer eens een plek in de startopstelling.
Keeper Remko Pasveer ranselde nog een paar keer een bal uit zijn veste. Vooral bij de poging voor rust van Bryan Linssen liet hij zich weer van zijn beste kant zien. "Het spelbeeld was slordig van onze kant, vooral voor rust", erkende Ulderink.
In de tweede helft kwam Go Ahead Eagles minder flegmatiek uit de kleedkamer. Dat resulteerde in de 47ste minuut al in een kans voor Donny de Groot. Uit een vrije trap van Kari Arkivuo schoot hij de bal met een halve volley op doel. Die inzet was net te makkelijk voor keeper Volkan Ünlü. Het bleek meteen de beste kans van de Deventer ploeg te zijn. Kort voor tijd scoorde de ingevallen Sander Post wel, maar volgens de arbiter vanuit buitenspelpositie.
Ulderink: "We slaagden er beter in de bal een keer of drie, vier rond te spelen, maar het bleef onvoldoende. Het enige goede was dat we bleven strijden. Mijn ploeg wil ik daarom wel complimenteren m.b.t. de strijdlustigheid. Een gelijkspel was vanavond echter het maximaal haalbare"."