Halil Çolak naar het Turkse nationale team

Halil Çolak vertrekt maandag voor een oefentoernooi met het Turkse nationale team onder 21 jaar.
Go Ahead Eagles geeft de Deventer aanvaller de kans zich bij de nationale ploeg in de kijker te spelen.
"We gunnen Halil deze kans", zegt trainer Andries Ulderink. "Toen Halil aan het begin van het seizoen een contract bij ons tekende was het ook een van zijn ambities zich in een Turks of Nederlands team te spelen. Nu is het zover en dan geven we hem toestemming om zich bij die ploeg te voegen. We zijn het er over eens dat het belangrijk is voor zijn ontwikkeling, al komt het voor ons ongelukkig midden in de competitie."
Çolak is net weer fit na een kuitblessure. Hij spelde vrijdag een helft mee in een oefenduel tegen Jong FC Twente. Çolak mist de duels van Go Ahead Eagles tegen FC Den Bosch, Telstar en MVV. Ulderink: "Tegen FC Den Bosch zou hij toch nog niet in de basis starten. We houden contact met elkaar. Mocht het na de eerste week nodig zijn is het mogelijk dat hij eerder dan gepland terug komt om eventueel tegen MVV weer met ons mee te spelen."
Çolak is door bondscoach Fatih Eser uitgenodigd voor een vriendschappelijk toernooi van 20 tot en met 28 februari in Turkmenistan. Eser nodigde 24 spelers uit, vooral uit de Turkse en Duitse competitie. Çolak is de enige speler uit Nederland.
Overigens heeft Çolak nog niet besloten voor welk nationaal team hij uiteindelijk wil uit komen. Hij heeft zowel een Turks als Nederlands paspoort. Na vriendschappelijk jeugdinterlands is het mogelijk om nog te wisselen.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter