Koppositie uit beeld na ook geen goals tegen Oss

Go Ahead Eagles heeft opnieuw twee dure punten laten liggen in de strijd om de titel. In Oss bleef de ploeg van trainer Andries Ulderink ondanks een stortvloed aan kansen opnieuw steken op 0-0.
Go Ahead Eagles, waar Diego Michiels de geblesseerde Wout Droste verving, was veel sterker dan de hekkensluiter uit de Jupiler League. Met name Jules Reimerink, die wederom flitsend speelde, was gevaarlijk. Ook Hollart en De Groot waren kansrijk voor het doel van De Vogt. Maar net als in het duel met FC Volendam, afgelopen vrijdag, was de Deventer ploeg niet gretig en efficiënt genoeg in het doelgebied van de tegenstander.
Ook in het tweede bedrijf waren de beste kansen voor de bezoekers uit Deventer. Donny de Groot kreeg een goede mogelijkheid, maar hij had pech in de afronding. Verder kregen ook Reimerink, Hasselbaink en Arkivuo diverse doelkansen. Ook zij misten de overtuiging. Na een uur nam het offensief van Go Ahead Eagles in kracht af. In de slotfase kregen ook oud-Eaglesspeler Rence van der Wal, namens Oss, en Kari Arkivuo nog een niet te missen kans, maar ook zij vergaten net als de overige spelers op het veld de mogelijkheden te bekronen, 0-0.
"We begonnen eigenlijk best goed, zeker de eerste helft was in ons voordeel", zei trainer Andries Ulderink. "Ook door de één-tegen-één acties van de vleugelspelers kregen we veel kansen, maar ja het lukte weer niet. In twee wedstrijden verliezen we nu vier punten. Dat was niet nodig."
Doeltreffende woorden van Ulderink, die Jonathan Vosselman in de rust zag uitvallen met een enkelblessure. Joey Suk verving hem. Uiteindelijk was dat de enige wissel aan Deventer zijde. Ulderink besloot zijn andere wissel op de bank te laten. Ook in de slotfase toen bijvoorbeeld reservespits Sander Post met opportunistisch spel wel van waarde had kunnen zijn. Ulderink: "Daar heb ik wel aan gedacht, maar achterin bij Oss stonden twee reuzen. Dan had ik eerder Nigel Hasselbaink in het centrum gezet, maar ik meende door het elftal te laten staan de meeste kans op een goal te kunnen maken."
De Deventer ploeg won in de laatste vijf competitieduels maar eenmaal. Go Ahead Eagles blijft wel tweede op de ranglijst achter De Graafschap met zeven verliespunten meer.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter