Ongekend grote overwinning in de derby tegen AGOVV

De uitwedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn leverde Go Ahead Eagles een uiterst plezeriege middag op. In Apeldoorn won de ploeg van trainer Andries Ulderink met maar liefst 1-5.
De bezoekers uit Deventer kenden een vliegende start op Sportpark Berg en Bos. Al na acht minuten hadden Halil Colak en de teruggekeerde Kari Arkivuo een 0-2 tussenstand op het scorebord gezet. De aansluitingstreffer van Ramon Leeuwin leek de spanning terug te brengen, maar een rode kaart voor AGOVV-doelman Joost Terol bleek het breekpunt van de wedstrijd te zijn, zeker toen Koen van der Biezen kort daarop een strafschop benutte.
Go Ahead Eagles maakte in de tweede helft het karwei af. Colak en Van der Biezen lieten allebei hun tweede treffer van de middag aantekenen, waardoor de Deventenaren met een afgetekende 1-5 overwinning huiswaarts konden keren.
Met doelpunten uit het trainingsboekje nam Go Ahead Eagles, spelend zonder de zieke Oguzhan Türk, de voorsprong. Vanaf het middenveld spits Koen van der Biezen inspelen, die gaf vervolgens de bal mee aan zijn doorlopende medespelers. "Zo trainen we dat", zei Van der Biezen, goed voor twee treffers. "Mooi dat het er dan toch uitkomt. Zo'n ruime overwinning konden we ook wel eens gebruiken."
"We moesten tenminste vier van de zeven wedstrijden winnen om zesde te worden", zei Çolak. "Dat hebben de andere jongens tenminste uitgerekend. De eerste hebben we binnen."