Liverpool moet ruim een ton afrekenen voor Kromkamp

Go Ahead Eagles krijgt drie jaar na dato dan toch waar het recht op heeft. De Jupiler League-club spande een rechtszaak aan tegen Liverpool omdat het recht zou hebben op een vergoeding toen de club oud-Eagles-speler Jan Kromkamp aantrok.
Het in totaal om een bedrag van 108.000 euro plus rente dat The Reds moeten overmaken aan de club uit Deventer. Dit bedrag is gebaseerd op de opleidingskosten van Kromkamp, die in 2006 overstapte naar Liverpool. In 2000 maakte Kromkamp, tegenwoordig speler van PSV, de overstap van Go Ahead Eagles naar AZ al.
Liverpool was van mening dat het geen opleidingskosten diende te betalen omdat de deal met Villarreal, de club waar de verdediger onder contract stond voor hij naar Engeland toog, er één met gesloten beurs was. Dat schoot de Jupiler League-club direct al in het verkeerde keelgat.
"Daar hebben we ons meteen al tegen verzet want een speler vertegenwoordigt ook dan een waarde", zegt Hans de Vroome, voorzitter van Go Ahead Eagles, in het dagblad. Toen Liverpool niet akkoord ging met het gevraagde bedrag van de Eagles, besloot de club een rechtszaak aan te spannen.
De FIFA stelde Go Ahead eerder deze week in het gelijk. Volgens de wereldvoetbalbond was de waarde van de speler Kromkamp in 2006 4.8 miljoen euro. Daardoor kan de club uit Deventer nu een bedrag van 108.000 euro tegemoet zien."
De Engelsen beraden zich nog op de uitspraak.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter