Een wedstrijd zonder risico loopt slecht af

In de Vliert werd in de wedstrijd tegen Den Bosch een strategisch maar risico-mijdend duel op de mat gelegd, dat net als in Deventer eerder dit seizoen alle ingrediënten had voor een 0-0 uitslag waar beide teams ook weinig aan zouden hebben gehad. Geheel in stijl bracht dan ook een onterecht toegekende penalty de spaarzame uitgelezen doelkans ten deel aan FC Den Bosch dat zo 10 minuten voor tijd de drie punten in eigen huis hield door matchwinnaar Barakat.
Ulderink gooide er na achterstand nog twee wissels tegenaan, Post en Knijnenburg versterkten de aanval. In plaats van het elftal al eerder wat aanvallender te laten spelen hadden deze wissels in de laatste vijf minuten geen effect meer. Ook Koen van der Biezen kwam er op oude grond niet aan te pas.
"In de eerste helft zakte FC Den Bosch bewust compact in. Men gunde ons de opbouw, maar dat heeft voor ons niets opgeleverd", melde Ulderink na afloop. "Na rust speelde FC Den Bosch iets dieper met Barakat. Een moment kan beslissend zijn en dat bleek het geval."
Go Ahead Eagles zakt naar een tiende plaats op de ranglijst. De Trainer Andries Ulderink wil zich nu ineens wel gaan richten op een periodetitel.
"We moeten ons nu focussen op het winnen van de zesde periode." De 6e periode begint volgend weekend met een thuisduel tegen FC Emmen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .