Nieuwe speelwijze moet leiden tot betere aanval

Go Ahead Eagles start vanavond tegen FC Emmen met dezelfde basiself als vorige week maar Andries Ulderink brengt wel verandering aan in de speelwijze.
Tegen FC Den Bosch slaagde Go Ahead Eagles er niet in om een doelrijpe kans te creëren, ondanks een veldoverwicht. Ook in de weken daarvoor was het niet best wat de ploeg aanvallend liet zien. Met nog acht wedstrijden te gaan moet Go Ahead Eagles punten halen om een plek in de play-offs veilig te stellen. "Ik geloof heilig in aanvallend en dominant voetbal met drie spitsen", zegt Ulderink. "Maar soms moeten we iets anders proberen te spelen. De tegenstander stelt zich er teveel op in. Daardoor wil ik andere accenten leggen."
Hoe Go Ahead Eagles Emmen gaat verslaan wilde Ulderink niet kwijt. In het partijspel op de afsluitende training speelde Kari Arkivuo niet meer aan de zijkant, maar kort achter spits Koen van der Biezen. Stuurt Ulderink zijn ploeg met twee spitsen het veld in en Arkivuo als verbindingsspeler tussen middenveld en aanval?
"Twee of drie spitsen dat is niet zo belangrijk. Het gaat meer om de uitvoering."
Go Ahead Eagles mist creativiteit op het middenveld, maar heeft wel types in de selectie die een beslissende pass kunnen geven. "Kari en Timon van Leeuwen hebben het in zich. We zijn voor volgend seizoen dan ook niet op zoek naar dergelijke spelverdelers."
Geoffrey Knijnenburg ontbreekt in de selectie wegens griep. Jules Reimerink is bijna hersteld van een ingescheurde enkelband en sluit midden volgende week aan bij de groepstraining.
Vorig seizoen werd het nog een 6-0 overwinning. Dat lijkt al weer heel lang geleden. In welke formatie het elftal precies zal staan blijft een beetje speculeren. Waarschijnlijk zal het hier op neer komen:

Pasveer aa

Busaaaaa _Parnela_aa_ Vosselman

M
aruanaya a_ Kieftenbeld_


Zuidam_a Arkivuo___ Türk aaaa

Çolak_aa_ Van der Biezen_

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter