Spelers van buiten de basis scoren de goals

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag in en tegen Emmen met 2-2 gelijkgespeeld. Door de blessure van Dave Bus begon Frank Broers op de plek centraal achterin. In de spitspositie was er een basisplaats voor Rence van der Wal.
Na ruim een half uur spelen stonden de Deventenaren met 2-0 achter door doelpunten van Pannekoek en Verweij, maar nog voor rust verkleinde Rence van der Wal, die in de basis-elf begon, de achterstand tot 2-1.
Met een uitstekend spelende Robbert Maruanaya, ver voor zijn verdediging, drong Go Ahead Eagles na rust nog meer aan en zorgde Jeffrey Vlug in de 76e minuut voor de verdiende gelijkmaker. Overmars stond aan de basis van de treffer en hield kort daarvoor zijn ploeg nog in de wedstrijd door een bal van de lijn te halen.
Go Ahead Eagles kreeg nog kansen op meer, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.
Andries Ulderink: "We hebben goed gespeeld, goed vleugelspel laten zien. Teleurstellend is dan misschien wel dat je de winnende goal niet meer maakt. Positief is ook dat we in de 2e helft zeker 5 a 6 goede kansen hebben gecreërd, evenals het spel van Van der Wal."