In de laatste minuut toch nog gelijk

Go Ahead Eagles sloot de laatste wedstrijdserie voor de winterstop vrijdagavond goed af met een 2-2 gelijkspel uit bij subtopper Cambuur Leeuwarden. Bij rust stond het nog 0-0 en kort na rust werd het al snel 1-1 via Colak namens Go Ahead Eagles en de Vries voor de Friezen.
Door de snelle gelijkmaker van de thuisclub kreeg Go Ahead Eagles een pittige periode in de tweede helft te verwerken met het thuispubliek als 12e man achter Cambuur. Ruim een kwartier voor tijd leek het pleit beslecht toen El-Khalifi de 2-1 aantekende met een intikker na een bal op de paal van de ingevallen ter Heide.
Go Ahead Eagles eindigde echter met een succesvol alles-of-niets waarbij de Friezen werden teruggedrongen en hectische momenten voor het doel van ex-Eagle Peter van der Vlag ontstonden. Uiteindelijk was het in de slotminuut de koud vijf minuten ingevallen Knijnenburg die de bal uit een kluts ontving en vanaf zestienmeter de gelijkmaker kon aantekenen.
Ulderink: "Ons eerste kwartier was goed. Met Parnela-Maruanaya als koppel achterin konden we steeds doorschuiven en op het middenveld initiatief nemen. Na rust startten we goed met de snelle 0-1, maar de vrijwel directe 1-1 was een enorme tegenvaller. We dekten toen onvoldoende door. Daarna werd het een opener duel. Balverlies op ons middenveld leidde tot 2-1, daarna nog een kansje voor Vlug en in de slotminuut toch nog de 2-2, daar kun je dan alleen maar blij mee zijn."
De ploeg van Ulderink gaat zo met een serie van vijf ongeslagen duels, waaronder winst op koploper VVV Venlo en dus remise uit tegen achtervolger Cambuur met een geod gevoel het kerst-reces in. Na de winterstop is er nog alle kans op periode-succes of een plek in de top-6 van de algemene ranglijst die binnen bereik is gebleven ondanks een moeizame seizoensstart.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter